test4

Insane

-Portfolio_Urbex || ** || Comments ||
Name : Insane
Category : Portfolio_Urbex
Author : admin
Visit:

Insane

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


De gebouwen van dit oude psychiatrisch ziekenhuis dateren uit het einde van de 16de eeuw toen het kasteel op deze locatie is gebouwd. Tijdens de Franse revolutie heeft het dienst gedaan als militair ziekenhuis. Na het vertrek van de Fransen in 1795 werd een deel van het oorspronkelijke geheel afgebroken. Rond het jaar 1800 is het gebruikt als opvang voor daklozen en een eeuw later, in 1920 is het kasteel een Rijkskrankzinnigengesticht geworden. In die tijd werden psychiatrische patiënten vaak uit de maatschappij geweerd. Omdat  de familie alle banden met hen verbroken had, of zij als enige over waren gebleven, verbleven ze voor de rest van hun leven in de instelling. In haar 55 jarige bestaan heeft het gebouw veel meegemaakt, dit is nu goed terug te zien aan de vervallen staat waarin het gebouw zich momenteel bevind. Dat deze plaats niet alleen als droefenis gezien wordt bewijst de versiering die is achter gebleven van een trouwerij eerder die week.

Insane, [ Rijkskrankzinnigengesticht ]

Bezocht: juni 2017


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top


Powered by: