About

About

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Tja, Moet je als je op de “About me” pagina van je eigen website iets wil schrijven beginnen met de standaard opening ‘wie bent je’, en ‘wat doe je’? De kans is namelijk groot dat je op deze pagina terecht bent gekomen via een zoekmachine en een zoek term als Urbex, Urban Exploring of fotografie. Gemakshalve ga ik er dan van uit dat je weet wat je zoekt en ik niet hoeft te vertellen ‘hoe leuk’ fotograferen is, hoe gaaf Urbex is en hoe een kick het is om verlaten en vaak niet legaal te betreden gebouwen op de gevoelige plaat [foto] vast te leggen. Of vertellen hoe het is om `s morgens in alle vroegte over een hek of muur te klimmen, door [onmogelijke] kleine ingangen te kruipen, over vloeren te lopen welke in onbekende staat verkeren om vervolgens foto`s te schieten van vergane glorie. Voor [Urbex-] fotografen een bekende en ongeëvenaarde ervaring maar voor buitenstaande een vreemde manier van vrijetijdsbesteding. Heb je nog nooit gehoord van deze tak van fotografie? Check dan Wikipedia.

 

Waarom wij je niet vertellen wat Urbex fotografie inhoud? Simpel. Dat kan voor iedereen anders zijn. Natuurlijk kunnen we iets vertellen over het verkennen en/-of fotograferen van verlaten gebouwen, dat het gevaarlijk kan zijn en nog maar te zwijgen over legaliteit.  Maar hoe [lang] verlaten moet het dan zijn. Moet het überhaupt wel illegaal te betreden zijn? Er zijn ook prachtige locaties die [tegenwoordig] alleen nog legaal te bezoeken zijn. Uiteraard zullen de meningen hier over verschillen. Belangrijk in deze is dat [Urbex-] fotografie een geweldige manier is om je creativiteit te uiten. In niets vergelijkbaar met andere vormen van fotografie. Veelal belemmerd door slechte verlichtingsomstandigheden en moeilijke hoeken of posities om te fotograferen, wat dan op zijn of haar beurt weer ten goede komt voor de creativiteit van de [Urbex-] fotograaf.  Al met al een heerlijke besteding van onze vrije tijd.

 

Zouden wij het dan aan iedereen aanraden om te doen? Nee. [helaas een korte disclaimer op onze site] Nog ik, of iemand anders van Straatfoto.eu zal u aanmoedigen om als [Urbex-] fotograaf op pad te gaan. Het is en blijft uw eigen keuze en risico om er voor te kiezen om dit soort panden [illegaal] te betreden. Dat gezegd te hebben……. Mocht je na het bezoeken van onze website geïnspireerd zijn geraakt houd dan in ieder geval de volgende ‘regels’ in het achterhoofd:

 • Leave nothing but foodprint
 • Take nothing but pictures
 • break nothing but silence

Bovenal, denk ook aan de veiligheid van jou en je metgezellen. Naast persoonlijk letsel is ook je equipement hier erg gevoelig voor. Materiaal waar ik over beschik:

 • CANON EOS 80D + 18-135 [f3,5-5,6] -kitlens,
 • CANON EF-S 10-18mm [f/4.5-5.6] IS STM lens
 • CANON EF 50mm [f1.8]
 • Kiwi KTB-1444 statief [voornamelijk omdat deze in de tas past]
 • SONY SLT-A68 + 18-55MM SAM II
 • TAMRON 18-200mm [f/3.5-6.3] Di II VC

En sinds kort

 • SONY Alpha A6000 + 16-50mm [f3.5-5.6]
 • SONY SEL 50mm [f/1.8]

De Sony A6000 compact camera is vooral bedoel voor portretfotografie, iets dat ik in de toekomst en naast [Urbex-] en landschapsfotografie nog wil oppakken, leren en ontdekken. Helaas is er nog zoveel wat ik wil leren en ontdekken maar aan de andere kant ook weer gelukkig. Fotografie is iets waar je nooit te oud of te jong voor bent om te ontdekken. Ik leer en ontdek iedere keer dat ik op pad ga weer iets nieuws of iets bij.

Anyway, om een lang verhaal kort te maken, wij hopen dat je vind wat je zoekt op deze site en wensen je daarbij veel kijk- en leesplezier.

 

Straatfoto.eu

*Wij hebben de inhoud en informatie op www.Straatfoto.eu zo zorgvuldig mogelijk samengesteld, maar kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de volledige juistheid van alle gegevens. Mochten er na het lezen van artikelen of pagina`s op onze site nog op- en/-of aanmerkingen zijn verzoeken wij om dit kenbaar te maken via ons contactformulier.

 

 


top


Powered by: