test4

Chernobyl trip: Zalissya

-Portfolio_Urbex || ** || Comments ||
Name : Chernobyl trip: Zalissya
Category : Portfolio_Urbex
Author : admin
Visit:

Chernobyl trip: Zalissya

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\


Eerste Kennismakin met Chernobyl:

 

Zalissya is veelal een van de eerste stops die gemaakt worden in de Exclusion Zone.  Zo ook voor ons de eerste ontmoeting met Chernobyl. Zalissya ligt net binnen de Exclusion zone tussen het Dytyatky Checkpoint en de buitenring van Chernobyl stad aan de Hoofdweg P56. Als een van de verst af gelegen dorpen was Zalissya het eerste dorp dat geëvacueerd werd na de ramp in 1986.  De 3000 [2849] bewoners waren aanvankelijk niet op de hoogte van de ernstige ramp die zich slecht 25km van hen vandaan had voltrokken, waardoor de evacuatie langzaam op gang kwam.

Volgens de informatie die op het internet te vinden is wasZalissya een levendig dorp, met haar eigen supermarkt, cultureel paleis, ziekenhuis en school. Het cultuur paleis, zoals in veel Oekraïense dorpen , was het centrum van de gemeenschap. Een bibliotheek en concertzaal en ontmoetingsplaats, samengevoegd tot één imposant gebouw.

Vandaag de dag s het er stil, heel stil. De natuur neemt de gebouwen langzaam over. Alleen het podium van de concertzaal is met de rode vlag “Communisme is een mooie toekomst voor de hele mensheid” een overblijfsel uit het verleden dat nooit een mooie toekomst zal zien.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top


Powered by: